Sort By: Direction:
 • Ενημερωτικό δελτίο του Σ.Φ.Σ. 5/2017

  Ενημερωτικό δελτίο του Σ.Φ.Σ. 5/2017

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου ενημερώνει τα μέλη για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, από 1ης Ιουνίου 2017 μέχρι τέλους Αυγούστου 2017.

  1)Από 1 έως 8 Ιουνίου 2017 ο Σύλλογος διοργανώνει σιδηροδρομική εκδρομή στα Βαλκάνια για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί.

  2)Την Πέμπτη 22/6/2017 με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του    εορταστικού πεντηκοστού τεύχους της « Σιδηροτροχιάς» ο Σύλλογος οργανώνει ειδική εκδήλωση στον 9ο όροφο του κτηρίου του ΟΣΕ επί της οδού Καρόλου 1-3. Στην εκδήλωση αυτή θα γίνει ιστορική αναδρομή στην πορεία του περιοδικού. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στην ωραία βεράντα του 9ου ορόφου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00.

  3)Στις 5/7/2017 θα γίνει η καθιερωμένη ετήσια γιορτή του Συλλόγου στον αύλειο χώρο του Μουσείου των Ελληνικών Σιδηροδρόμων (Σιώκου 4). Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην παλαιά γραμμή του Μπράλου. Θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό και θα αναδειχθεί η αναγκαιότητα διατήρησης σε λειτουργική κατάσταση της ιστορικής αυτής γραμμής, μετά τη διάνοιξη της νέας γραμμής υψηλών ταχυτήτων. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Ωρα προσέλευσης 20.00. Μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης το Μουσείο και οι χώροι του Συλλόγου θα είναι επισκέψιμοι.

  ΄Ολα τα μέλη και οι φίλοι τους είναι ευπρόσδεκτοι και στις δύο παραπάνω εκδηλώσεις.

   Σας ενημερώνουμε ότι τα Γραφεία και η Λέσχη του Συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 9/8 έως και την Τετάρτη 23/8/2017. Θα ανοίξουμε και πάλι την Τετάρτη 30/8/2017.

   Σας πληροφορούμε επίσης ότι στην 82’ Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2017 ο Σύλλογός μας θα έχει ειδική παρουσία στο περίπτερο του ΟΣΕ. Σας καλούμε να το επισκεφθείτε.

   

  Πρόσκληση

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηριδρόμου σας προσκαλεί στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή του Συλλόγου την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017. Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην παλαιά γραμμή του Μπράλου. Θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό και θα αναδειχθεί η αναγκαιότητα διατήρησης σε λειτουργική κατάσταση της ιστορικής αυτής γραμμής, μετά τη διάνοιξη της νέας γραμμής υψηλών ταχυτήτων. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον αύλειο χώρο του «Μουσείου των Ελληνικών Σιδηροδρόμων» (Σιώκου 4. πάροδος Λιοσίων 299). ΄Ωρα προσέλευσης 20.00. Μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης το Μουσείο και οι χώροι του Συλλόγου θα είναι επισκέψιμοι.

  Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για μας η παρουσία σας στην εκδήλωση αυτή.

                                             

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ.Σ.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΣ 2015 (18-1-15)

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΣ 2015 (18-1-15)

  Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων οι ετήσιες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη το νέου Διοικητικού Συμβουλίου που έχει ως εξής.

  Πρόεδρος :                           Κακαβάς Παναγιώτης

  Αντιπρόεδρος :                     Χανδρινός Γεώργιος

  Γενικός Γραμματέας :             Παπαδημητρίου Ελευθέριος

  Ταμίας :                                Αντωνίου Παντελής

  Μέλος :                                Καντήρης Νικόλαος

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

  ΣΙΩΚΟΥ 4 ΑΘΗΝΑ

  104 43

  www.sfs.gr

  Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Σύλλογος των Φίλων του Σιδηροδρόμου στηρίζει τις προσπάθειες και των αγώνα της "Κίνησης Κατοίκων του Άργους και του Ναυπλίου" για την επαναλειτουργία της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου(Νέος Σταθμός)-Άργους-Ναυπλίου, της οποίας η εκμετάλλευση ανεστάλη, μετά από μία επιτυχημένη επαναλειτουργία 2 περίπου ετών. Ο σύλλογός μας, όπως διαβεβαίωσε άλλωστε και τους εκπροσώπους της κίνησης αυτής, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επαφή, θα συνδράμει και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτόν. Άλλωστε, το ίδιο έπραξε και το 1992 οπότε, η συνεργασία του συλλόγου μας με την τοπική αυτοδιοίκηση του Ναυπλίου και άλλους τοπικούς φορείς , είχε σαν αποτέλεσμα, μετά από  αγώνα αρκετών μηνών, την  σιδηροδρομική επανασύνδεση του Άργους και του Ναυπλίου με την Αθήνα. Τώρα που , με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης μεταξύ του σταθμού των Αγίων Αναργύρων και του σταθμού του Πειραιά  προγραμματίζεται η δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων, προαστιακού τύπου, αμαξοστοιχιών, όχι  μόνο μεταξύ αεροδρομίου και Κιάτου, αλλά και μεταξύ του Πειραιά  και του  Κιάτου, μέσω Αθηνών, με μείωση του χρόνου της διαδρομής, η δρομολόγηση πολυτελών αμαξοστοιχιών τύπου "rail-bus" , μεταξύ Κορίνθου και Ναυπλίου, μέσω Άργους, στις οποίες θα μετεπιβιβάζονται οι αφικνούμενοι στην Κόρινθο με τους συρμούς του "Προαστιακού" θα διευκολύνει, τόσο την  μετακίνηση των κατοίκων της Αργολίδας, όσο και των ξένων επισκεπτών οι οποίοι προτιμούν να επισκέπτονται προορισμούς που εξυπηρετούνται με σιδηρόδρομο  λόγω, τόσο του "αναγνωρίσιμου" χαρακτήρα αυτού του μέσου μεταφοράς, όσο και λόγω των διεθνών εκπτώσεων και άλλων εξυπηρετήσεων που τους παρέχει ο σιδηρόδρομος. Η διάρκεια του ταξειδιού θα μειωθεί και ο επιβάτης θα βρίσκεται σε σύντομο χρόνο, ταξιδεύοντας με άνεση, στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο του Πειραιά ή στο αεροδρόμιο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερήσει από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας αυτήν την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Πιστεύουμε λοιπόν ότι σύντομα το τραίνο θα ξανασφυρίξει στο Άργος και το Ναύπλιο.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου.

 • ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2015

  ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2015

  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

  1.) Έκθεση πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
  2.) Οικονομικός απολογισμός του 2014 και ο προϋπολογισμός του 2015
  3.) Προτάσεις μελών για την προσεχή περίοδο (ημερολόγιο, εκδηλώσεις κλπ.)
  4.) Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής για το 2015.

   

   Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

  ΣΙΩΚΟΥ 4 ΑΘΗΝΑ

  104 43

  www.sfs.gr

  Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                          

                                            

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο σύλλογός μας θεωρεί θετική εξέλιξη την, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια περίπου, έγκριση της πρόσληψης προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις στον «Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος» καθ’ όσον, μετά από συνεχείς συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις, υπήρχε μεγάλη έλλειψη έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού στις θέσεις αυτές, η οποία δυσκόλευε την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού. Συγχαίρει δε γι’ αυτή την εξέλιξη την διοίκηση του Οργανισμού και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτού κ. Κωνσταντίνο Πετράκη διότι, χάρη σ’ αυτόν κυρίως και τις τεκμηριωμένες του εισηγήσεις, ελήφθη τελικά η απόφαση αυτή.

  Την διοίκηση του «Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος» όμως και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού αυτού κ. Κωνσταντίνο Πετράκη τους συγχαίρουμε και για την επιβράβευση του Ο.Σ.Ε. για την επιδειχθείσα κατά την θητεία τους εξωστρέφεια και προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις των καιρών και της σιδηροδρομικής αγοράς, από έναν καταξιωμένο φορέα επιβράβευσης της επιχειρηματικής αριστείας, όπως είναι η “Creative Greece Awards” . Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, που δίδεται σε διοίκηση του Ο.Σ.Ε. μία ανάλογη διάκριση. Ελπίζουμε ότι αυτή η θετική πορεία του «Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος» θα συνεχισθεί, προς όφελος, τόσο του ελληνικού σιδηροδρόμου, όσο και της Εθνικής Οικονομίας.

 • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΦΣ 2015

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΦΣ 2015

  Εν όψη της έκδοσης του ημερολογίου του Σ.Φ.Σ. για το 2015, όσοι επιθυμούν να προσφέρουν φωτογραφίες τους, θα πρέπει να τις στείλουν μέχρι και την Τετάρτη 08 Οκτωβρίου 2014, σε πλήρη ανάλυση στο mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με θέμα "Για το ημερολόγιο 2015". Αν δεν διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή, θα πρέπει να τυπωθούν σε διάσταση Α4 και να παραδοθούν στα γραφεία του συλλόγου σε μέλος του Δ.Σ. μέχρι την Τετάρτη 08 Οκτωβρίου 2014.

 • 1’ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2017

  1’ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2017

  1’ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2017 ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ

  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

  Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2017

  Προς                                                                                           

  Τα μέλη και τους φίλους

  του Σ.Φ.Σ.

  Κοπή πίττας Σ.Φ.Σ. 2017

  Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Οδοντωτό θα κόψουν από κοινού την πίττα τους την Κυριακή 5η Φεβρουαρίου 2017 στα γραφεία του Συλλόγου των Φίλων του Οδοντωτού στην πόλη του Διακοφτού.

  Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής : 

  07.40 Συγκέντρωση στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας του Προαστιακού.

  08.01 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας για Κιάτο.

  09.20 Άφιξη στο Κιάτο και μετεπιβίβαση στα λεωφορεία για Διακοφτό.

  11.25 Αναχώρηση από Διακοφτό για Ζαχλωρού με δικό μας συρμό.

  12.00 Άφιξη στη Ζαχλωρού για ένα μικροκέρασμα.

  12.45 Αναχώρηση από Ζαχλωρού για Διακοφτό.

  13.37 Άφιξη στο Διακοφτό.

  Επίσκεψη στο μηχανοστάσιο, κοπή πίττας των συλλόγων Σ.Φ.Σ και Σ.Φ.Ο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση σε τοπικό κέντρο.

  18.00 Αναχώρηση από Διακοφτό με τα λεωφορεία για Κιάτο.

  19.00 Επιβίβαση στο τρένο για Δουκίσης Πλακεντίας.

  Συμμετοχή στην εκδρομή ευρώ 25 όπου περιλαμβάνεται, το εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής, καθώς και το γεύμα.

  Δηλώσεις συμμετοχής : Θεοφανόπουλος Μιχάλης τηλέφωνο 6978686308, καθώς επίσης, κάθε Τετάρτη 18.00 έως 21.00 στην Λέσχη του Σ.Φ.Σ. (Σιώκου 4 τηλ. 210-5130300).

  Oριστικό πρόγραμμα της εκδρομής από 1 έως 7 Ιουνίου 2017 (3ήμερο Αγίου Πνεύματος)

   7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ Της 3ΗΜΕΡΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2017 ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ - ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ   ΤΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΥΤΩΝ  ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΠΟΥ   ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ        

         

  1η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΠΕΜΠΤΗ) 2017.

  08.00 Συνάντηση στον Σταθμό Λαρίσης των Αθηνών .Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία 884 με προορισμό την Καλαμπάκα.

  08.27 αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

  13.18 Άφιξη στην Καλαμπάκα (φαγητό).

  15.45 Αναχώρηση με μισθωμένο λεωφορείο τύπου πούλμα.ν

  20.00 Άφιξη στην Κορυτσά (διανυκτέρευση).

  2α ΙΟΥΝΙΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) 2017.

  10.50 Αναχώρηση από Κορυτσά με το μισθωμένο λεωφορείο.

  12.20 Άφιξη στον Σ.Σ. του Πόγραδετς.

  12.50 Αναχώρηση αμαξοστοιχίας για Δυρράχιο (διαδρομή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και σιδηροδρομικού ενδιαφέροντος).

  Σε περίπτωση προσωρινής διακοπής της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Πόγραδετς, θα πάρουμε το τραίνο από το Ελμπασάν και σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της γραμμής Ελμπασάν – Δυρραχίου θα πάμε στο Δυρράχιο με το λεωφορείο με επίσκεψη κατά την διαδρομή του μηχανοστασίου όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός επιβαταμαξών και δηζελαμαξών των Αλβανικών Σιδηροδρόμων και του Σ.Σ. του Ελμπασάν.

  18.35 Άφιξη της αμαξοστοιχίας και του λεωφορείου στο Δυρράχιο (διανυκτέρευση).

  3η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΑΒΒΑΤΟ) 2017.

  Πρωινό ελεύθερο.

  10.30 Αναχώρηση με το λεωφορείο για το Ντουμπρόβνικ (μέσω Σκόδρας). Φαγητό στην διαδρομή.

  18.30 Άφιξη στο Ντουμπρόβνικ (διανυκτέρευση).

  4η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ) 2017.

  09.00 Αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο για την επίσκεψη της παλιάς πόλης.

  11.40 Αναχώρηση με το λεωφορείο για την παραδοσιακή πόλη της Ερζεγοβίνης Trebinje.

  13.30 Άφιξη - Περιήγηση και φαγητό.

  16.00 Αναχώρηση με το λεωφορείο για την Podgorica.

  18.00 Άφιξη στην Podgorica. Απόγευμα και βράδυ ελεύθερα (διανυκτέρευση).

  5η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΔΕΥΤΕΡΑ) 2017.

  07.20 Αναχώρηση του λεωφορείου από το ξενοδοχείο και μετάβαση στον Σ.Σ. Ποντγκόριτσας. Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία για Βελιγράδι.

  08.10 Αναχώρηση αμαξοστοιχίας (διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κα σιδηροδρομικού ενδιαφέροντος).

  15.25 Άφιξη στην Pozega. Μετεπιβίβαση σε τοπική αμαξοστοιχία με προορισμό το Kraljevo ( ηλεκτροκίνητο Stadler).

  17.42 Άφιξη στο Kraljevo. Επιβίβαση σto λεωφορείο και μετάβαση στην παρακείμενη κοσμική Λουτρόπολη του 19ου αιώνα Vrnjacka Banja.

  18.00 Άφιξη στην Vrniacka Banja . Βράδυ ελεύθερο (διανυκτέρευση).

  6η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΤΡΙΤΗ) 2017.

  11.00 Αναχώρηση με to λεωφορείο για την Νις . Σύντομη περιήγηση της πόλης.

  13.50 Άφιξη στον Σ.Σ. της Νις για επιβίβαση στην αμαξοστοιχία για Σόφια.

  14.15 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας (μέρος της διαδρομής είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους) .

  20.10 Άφιξη στην Σόφια. Βράδυ ελεύθερο. (διανυκτέρευση).

  7η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ)2017.

  10.00 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για περιήγηση της πόλης με κατάληξη τον Σ.Σ. της Σόφιας. Για όσους επιθυμούν πρωινό ελεύθερο.

  14.50 Συνάντηση στον Σ.Σ. στης Σόφιας και επιβίβαση στην αμαξοστοιχία για Θεσσαλονίκη.

  15.20 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

  22.22 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στον Σ.Σ. Θεσσαλονίκης. Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία 601για Αθήνα.

  8η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΠΕΜΠΤΗ) 2017.

  05.00 Άφιξη στην Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης).

  ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

  Την 7η μέρα (Τετάρτη) όσοι επιθυμούν δύνανται να διανυκτερεύσουν στην Θεσσαλονίκη και να αναχωρήσουν την επομένη (Πέμπτη) με κάποιο IC για Αθήνα. Αναχωρήσεις : 05.13, 07.04, 10.04, 15.04 με άφιξη στην Αθήνα μετά 5,15 ώρες περίπου.

  ΠΡΟΣΟΧΗ:

  1) Σε περίπτωση τροποποίησης των δρομολογίων το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί ή αναπροσαρμοσθεί ανάλογα.

  2) Τις διαδρομές με τραίνο στην Αλβανία και μεταξύ PodgoricaKraljevo , Νις – Σόφια και Σόφια - Θεσσαλονίκη , ή μερικές από αυτές, όσοι επιθυμούν μπορούν , αντί του τραίνου ,να τις πραγματοποιήσουν με το μισθωμένο λεωφορείο .

  3) Οι οριστικές δηλώσεις θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 50 μέρες πριν την αναχώρηση (3 Απριλίου) και η εξόφληση της τιμής συμμετοχής 35 μέρες πριν την αναχώρηση (25 Απριλίου).

  4) Η τιμή συμμετοχής στην εκδρομή ανέρχεται σε ευρώ 440 για τα μέλη και σε ευρώ 460 για τα μη μέλη και καλύπτει το πλήρες πρόγραμμα των 7 ημερών. Θα περιλαμβάνει δηλαδή , όλα τα ξενοδοχεία με πρωινό , το λεωφορείο και όλες τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Η διανυκτέρευση σε μονόκλινο δωμάτιο καθ’ όλες τις διανυκτερεύσεις (6 συνολικά), επιβαρύνει την τιμή συμμετοχής με 150 ευρώ επί πλέον. Όσοι διανυκτερεύσουν στην Θεσσαλονίκη και επιστρέψουν την Πέμπτη στην Αθήνα με IC θα επιβαρυνθούν με το κόστος του ξενοδοχείου και του «πρόσθετου» του IC.

  Παρακαλούμε, λόγω μεγάλης ζήτησης και περιορισμένων θέσεων να δηλώσετε το συντομότερο δυνατόν.

  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

  Μιχάλη Θεοφανόπουλο τηλ. 6978686308

  Σπύρο Φασούλα τηλ. 6939447895

  Καθώς και στην Λέσχη του συλλόγου μας κάθε Τετάρτη από 18.30 έως 21.00

  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ:

  ΙΒΑΝ: Τράπεζα Πειραιώς GR 6401710170006017010101354 επ’ ονόματι Κογιώνη Μαγδαληνή και Θεοφανόπουλος Μιχαήλ

  Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

 • Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Καλάβρυτα η εκδήλωση για τα 120 χρόνια λειτουργίας του οδοντωτού ( 5-11-2016)

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Καλάβρυτα η εκδήλωση για τα 120 χρόνια λειτουργίας του οδοντωτού ( 5-11-2016)

  Το Σάββατο 5/112016 πραγματοποιηθηκε στα Καλάβρυτα, η εκδήλωση για τα 120 χρόνια λειτουργιας του οδοντωτού. Η διαδρομή από Κερπινή μέχρι Καλάβρυτα, εγινε με την ατμάμαξα ΔΚ 8.001 και το παλιο βαγόνι που ανακατασκευαστηκε προσφατα.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΣ 2017 (15-01-2017)

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΣ 2017 (15-01-2017)

  Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων οι ετήσιες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη το νέου Διοικητικού Συμβουλίου που έχει ως εξής.

  Διοικητικό Συμβούλιο :

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΚΑΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

  ΤΑΜΙΑΣ : ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

  ΜΕΛΟΣ : ΛΥΚΟΜΗΤΡΟΣ ΦΩΤΗΣ

   

  Αναπληρωματικά μέλη :

  ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

  ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  ΠΟΛΥΖΩΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

   

  Εξελεγκτική επιτροπή :

  ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

  ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

  ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ ΣΤΑΦΑΝΟΣ

 • Ενημέρωση εκδρομής 28ης Οκτωβρίου ( τμήμα Λιανοκλάδι-Λάρισα-Λιανοκλάδι)

  Ενημέρωση εκδρομής 28ης Οκτωβρίου ( τμήμα Λιανοκλάδι-Λάρισα-Λιανοκλάδι)

  Ενημερώνουμε τους φίλους μας πως για την εκδρομή της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλία, το τμήμα Λειανοκλάδι - Λάρισα - Λειανοκλάδι θα γίνει με μισθωμένη σύνθεση που θα αποτελείται από τη δηζελάμαξα CAT 223 και δύο επιβατάμαξες. Στη διαδρομή αυτή, μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν ανεξαρτητα από την υπόλοιπη εκδρομή. Εννοείτε πως θα γίνουν πολλές φωτογραφικές στάσεις Η τιμή συμμετοχής θα είναι περίπου στα 50,00€

 • Δελτίο τύπου σχετικά με την αναστολή δρομολογίων, λόγω κακοκαιρίας.

  Δελτίο τύπου σχετικά με την αναστολή δρομολογίων, λόγω κακοκαιρίας.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αναστολή, από την εταιρεία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», όλων των δρομολογίων στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, την γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, με την επίκληση προβλημάτων που προκάλεσε στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών η επιδείνωση του καιρού.

  Είναι πρώτη φορά στην ιστορία του σιδηροδρόμου που δεν δυσκολεύεται απλώς η κυκλοφορία κάποιων αμαξοστοιχιών αλλά γίνεται συνολική και επ’αόριστον αναστολή της κυκλοφορίας όταν, όπως είναι γνωστό τοις πάσει το τρένο είναι το μόνο μέσο που δύσκολα επηρεάζεται από της καιρικές συνθήκες.

  Ακόμα και στον δύσκολο και βαρύ χειμώνα του 1940-1941 τα τραίνα δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να μεταφέρουν εφόδια και στρατεύματα στο μέτωπο, παρόλο που η τεχνολογία της εποχής ήταν υποδεέστερη της σημερινής.

  Επίσης, με πολύ πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες, τον χειμώνα των ετών 2002 και 2004, τα τρένα κινούνταν.

  Εάν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη γραμμή η στο τροχαίο υλικό όφειλε η Διοίκηση της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» να τα αντιμετωπίσει εγκαίρως ή να τα καταγγείλει.

  Περιμένουμε, τόσο εμείς, όσο και ο Ελληνικός λαός, πριν βγάλουμε τα τελικά μας  συμπεράσματα να μας πληροφόρηση η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την πρωτάκουστη αναστολή των δρομολογίων.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ.Σ.

   
 • Εορτασμός 120 χρόνων οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοφτού-Καλαβρύτων στις 5-11-2016

  Εορτασμός 120 χρόνων οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοφτού-Καλαβρύτων στις 5-11-2016

  Σας ενημερώνουμε επίσης ότι , την 5η Νοεμβρίου 2016 θα εορτασθεί στα Καλάβρυτα η επέτειος των 120 ετών από την λειτουργία του οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοφτού – Καλαβρύτων , κατά την οποία θα κινηθεί μεταξύ Καλαβρύτων και Ζαχλωρούς η επισκευασθείσα ατμάμαξα. Με την ευκαιρία αυτή , ο σύλλογός μας, ο οποίος έχει προσκληθεί στον εορτασμό αυτόν και συνέδραμε τον ΟΣΕ στην όλη διοργάνωση του εορτασμού

 • "ΣΙΔΗΡΟΤΡΟΧΙΑ" Τευχος 49 Αφιερωμα στα 120 χρόνια Διακοφτό Καλάβρυτα

  "ΣΙΔΗΡΟΤΡΟΧΙΑ" Τευχος 49 Αφιερωμα στα 120 χρόνια Διακοφτό Καλάβρυτα

  Ετοιμο το έκτακτο επετειακό τεύχος της "Σιδηροτροχιάς", αφιερωμα στα 120 χρόνια του "οδοντωτου" Διακοφτου, Καλαβρυτων.Στο τευχος αυτο θα βρείτε σπάνιες εικόνες παλαιου υλικού, σχεδια, πληροφοριακούς πίνακες και αλλα συγχρονα καλούδια. Σελίδες 128
  Η εκδοση, είναι δίγλωσση. Ελληνικά - Αγγλικα

 • Εκδρομή στην Όρθρυ και το Πήλιο 28-29-30 Οκτωβρίου 2016

  Εκδρομή στην Όρθρυ και το Πήλιο 28-29-30 Οκτωβρίου 2016

  Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογός μας οργανώνει μία εκδρομή, το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016, στην Όρθρυ και το Πήλιο.
  Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στις 08.27 το πρωί από τον Σταθμό Λαρίσης με την αμαξοστοιχία 884 με προορισμό το Λιανοκλάδι. Στο Λιανοκλάδι θα επιβιβαστούμε σε μισθωμένη αμαξοστοιχία με προορισμό την Λάρισα.

 • Ένταξη του Σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου στο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco (20-21/10/2016)

  Ένταξη του Σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου στο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco (20-21/10/2016)

  Η Πελοπόννησος, με τον απαράμιλλο πλούτο σε φυσικά τοπία ιδιαιτέρου κάλλους, αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας εμβέλειας, ιστορικούς τόπους και μνημεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς ακτινοβολίας και εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες ταξιδιωτών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αρκαδικός Μύθος επηρέασε βαθιά την ευρωπαϊκή κουλτούρα του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης δημιουργώντας φιλοσοφικά, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα που αποτελούν την βάση του ευρωπαϊκού πνεύματος και πολιτισμού.

 • Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καλοκαιρινή ετήσια γιορτή του ΣΦΣ για το 2016

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καλοκαιρινή ετήσια γιορτή του ΣΦΣ για το 2016

  Πραγματοποιήθηκε με μεγαλη επιτυχία η καλοκαιρινή ετήσια γιορτή του ΣΦΣ για το 2016 ο ενθουσιασμός ηταν μεγάλος και η εκδήλωση ηταν αφιερώμενη στα 120 χρόνια του Οδοντώτου Σιδηροδρόμου με ηχοράματα και φωτογραφικό υλικό απο όλες τις εποχές!

 • Ψηφιοποίηση Ημερολογίων 1990-2015

  Ψηφιοποίηση Ημερολογίων 1990-2015

  Ο Σύλλογος μας, ξεκινά μια προσπάθεια ψηφιοποιήσης παλαιών ημερολογίων. Τα αποτελέσματα από Σεπτέμβριο στη διάθεση σας

 • ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΦΣ ΣΤΙΣ 6-7-2016

  ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΦΣ ΣΤΙΣ 6-7-2016

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου σας προσκαλεί στην ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωση μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο προαύλιο του Σιδηροδρομικού Μουσείου, Σιώκου 4, με ώρα έναρξης στις 20:00.Η φετινή μας εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 120 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοφτού – Καλαβρύτων. Θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας

   

 • Καταγγελία ΣΦΣ για συμβάν στον ΣΣ Λαρίσης (12-2016)

  Καταγγελία ΣΦΣ για συμβάν στον ΣΣ Λαρίσης (12-2016)

  Μετά από "συμβάν" περι φωτογράφισης στο σταθμό Λαρίσης, ο σύλλογoς μας προέβη σε καταγγελία - διαμαρτυρία στον πρόεδρο του ΟΣΕ με κοινοποίηση στα υπουργεια προστασίας του πολίτη καθώς και το υπουργείο συγκοινωνιων - μεταφορών και δικτυων

 • ΚΑΛΟΚ. ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΙΣ 12-6-16

  ΚΑΛΟΚ. ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΙΣ 12-6-16

  Ο τομέας μοντελισμού του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου διοργανώνει παζάρι, που θα γίνει το Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:00 με 14:00 στις νέες αίθουσες του συλλόγου μας στο υπόγειο του κτιρίου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, στην οδό Λιοσίων 301 και Σιώκου. Στο χώρο, θα μπορείτε να βρείτε σιδηροδρομικά μοντέλα, περιοδικά, βιβλία, φωτογραφίες, συζήτηση με έμπειρους μοντελιστές και ανταλλαγή απόψεων περί μοντέλων και σιδηροδρόμου γενικότερα

 • Ενημερωτικό δελτίο του Σ.Φ.Σ. 12/2016

  Ενημερωτικό δελτίο του Σ.Φ.Σ. 12/2016

  Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου.

                                                       Σας κοινοποιούμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του συλλόγου μας από 1-12-2016 έως 15-6-2017

  1) Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 – Χριστουγεννιάτικο μοντελιστικό παζάρι.

  Ο τομέας μοντελισμού του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου διοργανώνει παζάρι, που θα γίνει το Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 με 15:00 στις νέες αίθουσες του συλλόγου μας στο υπόγειο του κτιρίου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, στην οδό Λιοσίων 301 και Σιώκου. Στο χώρο, θα μπορείτε να βρείτε σιδηροδρομικά μοντέλα, περιοδικά, βιβλία, φωτογραφίες, συζήτηση με έμπειρους μοντελιστές και ανταλλαγή απόψεων περί μοντέλων και σιδηροδρόμου γενικότερα, καθώς επίσης θα υπάρχει παρουσίαση σιδηροδρομικής μακέτας σε MODULES από μέλη του Συλλόγου.

 • Φωτογραφίες απο την επιτυχημένη εκδρομή με caterpilar 28-5-2016

  Φωτογραφίες απο την επιτυχημένη εκδρομή με caterpilar 28-5-2016

  Με αφορμή την εκδρομή του συλλόγου μας που έγινε στις 28-5-2016 στις πλαγιες της Οιτης. Παρουσιάζουμε μια μικρη συλλογή φωτογραφιών των σημείων και στασεων που περάσαμε!

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

  Σας ενημερώνουμε ότι το οριστικό πρόγραμμα της εκδρομής του Σ.Φ.Σ. το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016, για την οποία έχετε ήδη ενημερωθεί , είναι το εξής:

  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016.

  08.00 Συνάντηση στον Σταθμό Λαρίσης της Αθήνας για να επιβιβαστούμε στην αμαξοστοιχία 884 με προορισμό το Λιανοκλάδι.

  08.27 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας

  11.02 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στο Λιανοκλάδι. Επιβίβαση στην μισθωμένη από τον Σ.Φ.Σ. αυτοκινητάμαξα με προορισμό την Λάρισα. Η ακριβής ώρα της αναχώρησης θα αποφασισθεί από την υπηρεσία η οποία ρυθμίζει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών και θα εξαρτηθεί από την κυκλοφορία των τακτικών αμαξοστοιχιών στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, πέραν των στάσεων για φωτογράφηση, θα γίνεται και ξενάγηση από τον εξειδικευμένο στην ιστορία της «Κατοχής» κ. Γιώργο Χανδρινό για τα γεγονότα (μάχες, σαμποτάζ, κ.λ.π.) που έλαβαν χώρα την περίοδο αυτή στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι-Λάρισα.

 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ 17-20/6/2016

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ 17-20/6/2016

  Ο Σ.Φ.Σ. ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους του ότι η προγραμματισμένη για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος (18-19 και 20 Ιουνίου 2016) εκδρομή στην Βουλγαρία ματαιώνεται λόγω δυσκολίας της Τραινοσέ να δρομολογήσει την κλινάμαξα που ζητήσαμε στο Βουλγαρικό σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και λόγω του υπερβολικά υψηλού κόστους που απαιτούν οι Βουλγαρικοί Σιδηρόδρομοι για την μίσθωση ατμήλατης αμαξοστοιχίας.

 • 1o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2016 (30-1-2016)

  1o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2016 (30-1-2016)

  1o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2016 ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ

  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

  Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2016

      Προς       

  Τα μέλη και τους φίλους

  του Σ.Φ.Σ.

  Κοπή πίττας  Σ.Φ.Σ. 2016

 • Φωτογραφική εκδρομή με CATERPILAR‏ στις 28-5-2016

  Φωτογραφική εκδρομή με CATERPILAR‏ στις 28-5-2016

  Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους μας οτι το Σάββατο 28 Μαιου 2016, θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο τμήμα Λειανοκλάδι - Τιθορέα Λειανοκλάδι.Η σύνθεση της αμαξοστοιχίας θα είναι Caterpilar 223 + 1 επιβατικό βαγόνι + 3 εμπορικά τύπου Ζ

 • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΔΕΚ 15-ΙΑΝ 16)

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΔΕΚ 15-ΙΑΝ 16)

  Την 16η Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 , στον χώρο του «Μουσείου των Ελληνικών Σιδηροδρόμων», όπου βρίσκεται και η Λέσχη μας, θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου μας. Είστε όλοι προσκεκλημένοι. 

  Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου 2016 ο σύλλογός μας οργανώνει διήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα με την ευκαιρία της επισκευής της ατμομηχανής ΔΚ 8001 του οδοντωτού σιδηροδρόμου, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1896.

 • Εκδρομή στην Βουλγαρία 17 εως 20 Ιουνίου 2016

  Εκδρομή στην Βουλγαρία 17 εως 20 Ιουνίου 2016

  Ο Σ.Φ.Σ. ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους του ότι για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος (18-19 και 20 Ι0υνίου 2016) διοργανώνει εκδρομή στην Βουλγαρία με ατμήλατη αμαξοστοιχία. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

 • Διαδικασία συγκέντρωσης φωτογραφιών για το ημερολόγιο του 2017

  Διαδικασία συγκέντρωσης φωτογραφιών για το ημερολόγιο του 2017

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αρχισε η διαδικασία συγκέντρωσης φωτογραφιών για το ημερολόγιο του 2017 και θα λήξει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

 • Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3μερη εκδρομή της 25ης Μαρτίου στην Πελοπόννησο

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3μερη εκδρομή της 25ης Μαρτίου στην Πελοπόννησο

   Με αφορμή την εκδρομή του συλλόγου μας που έγινε στη Πελοπόννησο το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Παρουσιάζουμε μια συλλογή φωτογραφιών των σημείων που περάσαμε, προσφορά των μέλων μας Φώτη Λυκομήτρου και Παναγιωτη Κάσσαρη.

 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΣ 2016 (17-1-16)

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΦΣ 2016 (17-1-16)

  Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων οι ετήσιες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη το νέου Διοικητικού Συμβουλίου που έχει ως εξής.

  Πρόεδρος : Παναγιώτης Κακαβάς
  Αντιπρόεδρος : Παναγιώτης Κάσσαρης
  Γραμματέας : Λευτέρης Παπαδημητρίου
  Ταμίας : Μιχάλης Θεοφανόπουλος
  Μέλος : Γιώργος Χανδρινός

 • ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 31/10-1/11/2015

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 31/10-1/11/2015

  Ο  Σύλλογός μας προγραμματίζει  μία εκδρομή για το Σαββατοκύριακο 31-10 και 1-11 στην περιοχή της Κατερίνης και του Ολύμπου της οποίας το λεπτομερές  πρόγραμμα έχει ως εξής:

  Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.

  Αναχώρηση από τον Σταθμό Λαρίσης των Αθηνών την 14.18 ‘ με προορισμό την Κατερίνη. Από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κατερίνης θα μεταφερθούμε με λεωφορείο στην
  Παραλία Κατερίνης όπου και θα διανυκτερεύσουμε την 30-10 και την 31-10 σε ξενοδοχείο 5 Αστέρων. Βράδυ ελεύθερο.

 • ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΦΣ (17-1-16)

  ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΦΣ (17-1-16)

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

  ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Φ.Σ.

  Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου μας, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στις 10:00 το πρωί, στην Λέσχη μας,  ( οδός Σιώκου 4 ).

 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 14-6-2015

  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 14-6-2015

  Ο τομέας μοντελισμού του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου διοργανώνει παζάρι, που θα γίνει το Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00 με 15:00 στις νέες αίθουσες του συλλόγου μας στο υπόγειο του κτιρίου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, στην οδό Λιοσίων 301 και Σιώκου.Στο χώρο, θα μπορείτε να βρείτε σιδηροδρομικά μοντέλα, περιοδικά, βιβλία, φωτογραφίες, συζήτηση με έμπειρους μοντελιστές και ανταλλαγή απόψεων περί μοντέλων και σιδηροδρόμου γενικότερα, καθώς επίσης θα υπάρχει παρουσίαση σιδηροδρομικής μακέτας σε MODULES από μέλη του Συλλόγου.

 • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ - "Τα μέσα σταθερής τροχιάς από τον 19ο έως το 1974" 16-9-2015

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ - "Τα μέσα σταθερής τροχιάς από τον 19ο έως το 1974" 16-9-2015

  Ο ΣΦΣ έχει την τιμή και την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Μιχαλά “Τα μέσα σταθερής τροχιάς  από τον 19ο έως το 1974” Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στα αντίστοιχα Ελληνικά συγκοινωνιακά μέσα, και είναι μια δημιουργία των εκδόσεων «υψιλον / βιβλία».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΟΣΕ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20.30 στο μέγαρο του Οργανισμού, στην οδό Καρόλου 1, 9ος όροφος.

 • Εκδρομή στην Μόκρα Γκόρα (3μέρο Αγ.Πνεύματος 2015)

  Εκδρομή στην Μόκρα Γκόρα (3μέρο Αγ.Πνεύματος 2015)

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ

  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

  Προς                                                                                           Αθήνα 8 Μαρτίου 2015

  Τα μέλη και τους φίλους

  του Σ.Φ.Σ.

  Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει ο σύλλογός μας διοργανώνει, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος ( 30-31 Μαΐου και 1η Ιουνίου 2015 ), 4ήμερη εκδρομή στην Σερβία κατά την οποία θα ταξιδεξουμε και με το μουσειακό ατμήλατο τραινάκι (εύρους γραμμής 76 εκ.) μεταξύ των σταθμών Σαργκάν και Μόκρα Γκόρα. Τον συρμό θα τον μισθώσουμε από τους Σερβικούς Σιδηροδρόμους και έτσι θα απολαύσουμε καλύτερα την διαδρομή και το τραίνο.Το τελικό πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

 • ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ 2015

  ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ 2015

  Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους ανεξαρτήτους και πέραν της θελήσεως του, το Δ.Σ του Σ.Φ.Σ αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 ετήσιας εκδηλώσεως του συλλόγου μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία που θα σας γνωστοποιηθεί σύντομα. Το Δ.Σ. ζητά συγγνώμη από τα μέλη και τους φίλους του Σ.Φ.Σ για την αναστάτωση που τυχόν προκαλεί η εν λόγω αναβολή

 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ 16 & 17 ΜΑΪΟΥ 2015

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ 16 & 17 ΜΑΪΟΥ 2015

  ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ του ΟΣΕ καθως επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ,η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών και ο Σύλλογος Φίλων Του Σιδηροδρόμου διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στις 16 & 17 Μαΐου 2015 στο Σιδηροδρομικό Μουσείου Αθηνών με θέμα "Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ".

 • ΑΔΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

  ΑΔΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

  Κατόπιν συνεννοήσεων με την Διοίκηση του ΟΣΕ Α.Ε., το Δ.Σ του συλλόγου κατάφερε να εξασφαλίσει την χορήγηση σε μέλη του, μικρού αριθμού αδειών φωτογράφησης. Οι άδειες αυτές, με διάρκεια ισχύος 1 ή 2 χρόνια, θα χορηγηθούν αποκλειστικά και μόνον σε όσα εκ των μελών είναι, κατά το τρέχον έτος, ταμειακώς εντάξει και συνεργάζονται ουσιαστικά με το Δ.Σ. καλύπτοντας φωτογραφικά τις δραστηριότητες του (περιοδικό «Σιδηροτροχιά» κλπ). Όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, παρακαλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, έως την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 έτσι ώστε να καταρτιστεί ο σχετικός πίνακας των υποψηφίων.

  Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

 • Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη & την Χαλκιδική απο 21-23 Φεβρουαρίου 2015

  Εκδρομή στην Θεσσαλονίκη & την Χαλκιδική απο 21-23 Φεβρουαρίου 2015

  Το πρόγραμμα της εκδρομής : 

  Σάββατο 21-2-2015

  09:50 Συνάντηση στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (Σταθμό Λαρίσης).

  10:07 Επιβίβαση στην αμαξοστοιχία IC 52 με προορισμό την Θες/νίκηIC 52 με προορισμό την Θες/νίκη.

  10:17 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.

  15:41 Άφιξη της αμαξοστοιχίας στην Θεσσαλονίκη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο «Καψής» όπου θα   διανυκτερεύσουμε την 21η και την 22α Φεβρουαρίου 2015. Προαιρετικά δείπνο.